Keuringen

KROON kan u volledig ontzorgen op het gebied van inspecties en keuringen. Hierbij kunt u denken aan;

  • Het laten uitvoeren van reparatie/onderhoud van uw gereedschappen en machines en ander materiaal.
  • Jaarlijkse keuringen laten uitvoeren door KROON.
  • Mogelijkheid tot registratie van al uw gereedschappen per locatie/per bus in een database/portal, vanuit deze database/portal kunnen managementrapportages opgesteld worden.
  • 1 aanspreekpunt voor al uw keuringen. (elektrische gereedschappen, klimmaterieel, valbeveiliging, verband/EHBO dozen, oogspoelflessen en brandblussers).

Keuren van gereedschappen en machines en klimmaterieel
Volgens de Arbowet moet het elektrisch gereedschap en klimmaterieel periodiek worden gekeurd. Wij nemen dit graag uit uw handen en regelen deze keuringsverplichting voor al uw elektrische (hand)gereedschappen, machines en klimmaterieel. Dit kan eventueel bij u op locatie.

NEN 3140

Het doel van NEN 3140 is dat mensen veilig kunnen werken met elektrische installaties of apparatuur. De norm is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning.

NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen om te voldoen aan het veilig werken met apparatuur.

Uitgelicht: klimmaterieel

Door klimmaterieel periodiek te laten keuren bent u zeker van kwaliteit en veiligheid. De Arbowet eist daarom ook dat het klimmaterieel waar men mee werkt tenminste eenmaal per jaar wordt gekeurd. Deze verplichte inspectie moet worden uitgevoerd door een deskundig persoon.

De inspecteurs beschikken over vakbekwaamheidscertificaten conform de ISO 17024 accreditatienorm en worden regelmatig getraind voor de nieuwste apparaten.

Keuring op locatie

De keuring kan desgewenst plaatsvinden op de (bouw)locatie. Tevens kunt u het te keuren materiaal ook langsbrengen bij één van onze vestigingen. Ook bieden we een ophaalservice aan voor grote machines, zo heeft u er geen omkijken naar.

in KROON Groningen hebben we een gespecialiseerde afdeling voor het keuren en onderhouden van tuinmachines en gerelateerde apparaten. Deze keuringen en onderhoudsbeurten doen we in eigen beheer met gecertificeerd personeel met vele jaren ervaring.

Klik hier voor meer informatie over deze service.

Certificaat

Onze specialisten zorgen voor veiligheid én voor gemak. Is het materieel goedgekeurd dan ontvangt u een officieel certificaat en worden alle onderdelen voorzien van een inspectiesticker. Zo weet iedere gebruiker dat het in orde is. Kleine onvolkomenheden die worden geconstateerd bij het keuren, kunnen desgewenst worden hersteld.